hand met geld

Schuld door corona

Debat 19 november

De coronacrisis raakt steeds meer mensen in hun portemonnee. De werkloosheid stijgt en we gaan een onzeker jaar tegemoet. De samenleving waarin we nu leven heeft het collectief moeilijk. Bedrijven dreigen om te vallen, studenten voelen zich eenzaam. De hele evenementensector waarin veel studenten werken, ligt op zijn gat. Maar ook mensen die altijd een inkomen hebben gehad, staan ineens aan de zijlijn. Hoe gaan we daarmee om?

Eigen schuld, had je maar voldoende buffer moeten hebben of heeft de overheid hierin verantwoordelijkheid? Moeten we bijvoorbeeld een basisinkomen invoeren?

Aan de hand van deze en veel meer andere vragen organiseert Podium, cultuur- en debatcentrum van de Hogeschool Utrecht in samenwerking met de Bibliotheek Neude een debat over schuld door corona. Met onder andere lector Schulden en Incasso Nadja Jungmann, werkzaam bij HU en al jaren pleitbezorger van compassie en een menselijke benadering van professionals, schuldeisers en gemeentes, en de Utrechtse wethouder Werk en Inkomen Linda Voortman die zich inzet voor een schuldenvrije gemeente.

Gasten

  • Nadja Jungmann, lector schulden en incasso
  • Linda Voortman, wethouder werk en inkomen (gemeente Utrecht)
  • Gerda Heijlijgers, social worker en schuldhulpverlener
  • Cora van Horssen, hoofd onderzoek NIBUD
  • Julia Klein Rensink, raadslid GroenLinks gem Utrecht
  • Muit van Meeuwen, student die door corona in problemen komt

Waar?

Het debat vindt plaats op 19 november van 16.00 tot 17.30 in de theaterzaal van de Bibliotheek Neude. Toegang is gratis maar reserveer je plaats hier: https://www.bibliotheekutrecht.nl/agenda/volwassenen/alle-activiteiten-volwassenen/utrechtmaaktkennis-1911.html

Livestream

Het programma wordt live gestreamd en is online te volgen via: https://huvideo.hu.nl/live/podium

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux