Organiseer je mee?

Internationale Armoededag en Sint Maarten

In 2023 zetten de Armoedecoalitie, Sharing Arts Society, Bibliotheek Utrecht en Utrecht Natuurlijk zich opnieuw in voor het Grote Utrecht Stadsdiner op 17 oktober (Wereldarmoededag) en voor de Ronde van Sint Maarten op 10 november. Voorafgaand aan de parade vinden de twee Vuren van Sint Maarten plaats, op 3 november in Leidsche Rijn en op 4 november in Overvecht.

Het Grote Utrecht Stadsdiner 17 oktober

Op 17 oktober – Internationale Armoededag – eten we in Utrecht weer als één familie met elkaar. De eerste werkzaamheden zijn al van start gegaan, met het zaaien van de ingrediënten van het Stadsdiner die we gaan koken, het recept Cybilles Stoofpot. Bedacht door Cybille Latour, oprichtster van Blik en Pot in de wijk Overvecht, waar ze buurtbewoners leert hoe zij gezond, duurzaam én goedkoop kunnen koken.
We vragen aandacht voor gezond en betaalbaar eten en effectieve armoedebestrijding.

De Parade van Sint Maarten 10 november en de Vuren van Sint Maarten 3 en 4 november

Vanaf juni zijn de wijkbijeenkomsten te bezoeken voor bewoners en organisaties die samen met elkaar een creatieve bijdrage willen leveren aan de Sint Maarten parade.
We vormen met elkaar wijkcoalities en gaan als deelnemers aan de slag met het gekozen thema, ‘Water kent geen grenzen’. Uitgangspunt is Global Goal 6: Toegang tot en duurzaam beheer van water.

Ook kunnen bewoners en alle geïnteresseerden op een laagdrempelige manier de Vuren van Sint Maarten bezoeken op 3 en 4 november in Overvecht en Leidsche Rijn.

Doe en denk je mee met ons?

Om dit alles te organiseren zijn er veel mensen nodig die meedoen en meedenken. Doe jij ook mee?
Op maandag 12 juni van 15.00-16.30 uur trappen we af en vormen we een kernteam Internationale Armoededag. We nodigen je graag uit om met ons mee te doen en mee te denken.
Wil je hierbij zijn? Laat het ons weten en stuur een mail naar anitavanschaik@armoedecoalitie-utrecht.nl.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux