Nibud-rekentool

van uitkering naar werk

Hoeveel gaat iemand er op vooruit (of achteruit?) als hij of zij betaald werk gaat doen? Het Nibud heeft een handig rekeninstrument beschikbaar gesteld om daar achter te komen.

De tool Uitkeringnaarwerk-berekenaar is vrij toegankelijk, maar vooral bedoeld voor gebruik door professionals. Professionals kunnen de tool samen met cliënten invullen en vervolgens de resultaten met elkaar bespreken. Hij geeft antwoord op vragen als: Hoeveel gaat iemand met een bijstandsuitkering erop vooruit als hij of zij gaat werken? Hoe hoog is de arbeidsongeschiktheidsuitkering als iemand meer uren gaat werken? Wat is het gevolg van meer werken voor de hoogte van de toeslagen? En welke stappen moet iemand nemen om ervoor te zorgen dat hij of zij niet te veel uitkeringen of toeslagen ontvangt?

Met de berekenaar krijg je door het beantwoorden van een beperkt aantal vragen inzicht in de nieuwe financiële situatie van de cliënt en of diegene erop voor- of achteruit gaat. De Uitkeringnaarwerk-berekenaar toont vervolgens een aantal stappen die je (of je cliënt) moet nemen om de uitkomst te realiseren, zoals het aanvragen of stopzetten van regelingen.

Klik hier voor uitgebreide informatie.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux