Maartensparade schitterend lichtspektakel

Mooie aftermovies

Op 11 november 2022 vond de jaarlijks terugkerende Sint Maarten Parade plaats, maar dan wel een XL versie! Het was een sfeervol evenement, boordevol licht, lampionnen en muziek. Met maar liefst 1500 deelnemers die meeliepen en 23.000 kijkers langs de kant vormde de Sint Maarten Parade 2022 de spetterende afsluiting van de viering van Utrecht 900.

Vanaf de zomer is er in alle 10 wijken van de stad gewerkt aan de mooiste lichtsculpturen en lampions. Deze werden in een schitterend feest van licht door de trotse makers in de optocht meegedragen. Natuurlijk ondersteund door orkesten, koren, dansers en theatrale acts. Langs de route liet Klokkenluidersgilde de klokken van Utrecht horen. Het was een spektakel en een feest voor iedereen!

Aftermovie

Op zondag 20 november zonden RTV Utrecht en Ustad diverse malen de aftermovie van de ‘Sint Maarten Parade Zonder Muren’ uit.
Bekijk deze prachtige film!

Vuren van Sint Maarten

  • Sharing Arts Society maakte ook filmische impressies van de Vuren en van de Parade.
    Bekijk hier de aftermovies van de ‘Drie Vuren van Sint Maarten’ 2022.
  • Op vrijdagavond 11/11 werd op NPO 2 ‘Het Vuur van Sint Maarten’ van KRO-NCRV uitgezonden. Een ontroerende reportage van Klaas van Kristum, voor een groot deel gemaakt op en rond het eerste Vuur van Sint Maarten in Leidsche Rijn. Een aanrader om (terug) te kijken!

Verhalen van licht

Tussen 15 oktober en 10 november trok de expo Verhalen van Licht van Museum Catharijneconvent en Sharing Arts Society in de Catharinakathedraal ruim 6000 bezoekers.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux