Sint Maartens Parade

Licht op armoede

deel jouw verhaal en doe mee!

Jaarlijks trekken kinderen in het kader van Sint Maarten langs de huizen. Sint Maarten is stadspatroon van de stad Utrecht. Daarom wordt dit feest hier uitbundig gevierd.
Dit jaar verzorgen de Armoedecoalitie, Sharing Arts Society (SAS), de Ronde van Sint Maarten, Stichting Dialoog en Bibliotheek Utrecht samen het programma. Het verbinden van arm & rijk, en de zoektocht naar een beter leven vormen daarbij de rode draad.

Feest van het delen

Op 11 november wordt op verschillende plekken in het land Sint Maarten gevierd. Kinderen lopen met lampionnen langs de huizen, zingen vrolijke liedjes en krijgen dan snoep of fruit. Bij de viering van Sint Maarten draait het om het ‘delen’. Sint Maarten leefde lang geleden. Martinus (Maarten) was een soldaat in het Romeinse leger. Op een dag rijdt hij op zijn paard een stadspoort binnen en komt hij een rillende, verkleumde bedelaar tegen. Martinus aarzelt geen moment; hij snijdt een stuk van zijn cape af en geeft het aan de bedelaar.

Thema van dit jaar

Het idee van delen en zorgen voor elkaar vormt voor de stad Utrecht een belangrijk gegeven. Vandaar, dat er jaarlijks veel aandacht wordt besteed aan de viering van Sint Maarten. Dit jaar staat deze festiviteit in het teken van de verbinding van arm & rijk, en de zoektocht naar een beter leven. Daarbij trekken de Armoedecoalitie, SAS en de Ronde van Sint Maarten voor het eerst samen op.
Zo organiseren we op 17 oktober, Internationale Armoededag, het Grote Utrecht Stadsdiner.
Verder vindt op 6 en 7 november de Ronde van Sint Maarten op het Berlijnplein plaats. Een feest met veel licht en vuur, theater, muziek en dans. Voor een indruk kun je kijken naar een korte filmpje en op www.sintmaartenparade.nl.
Op 11 november is er een weggeefmarkt.

Wil je meedoen?

Bijvoorbeeld door samen met anderen een lampion of sculptuur te maken, een act tijdens de Ronde van Sint Maarten op te voeren, een maaltijd te bereiden of door je eigen verhaal te delen? Lees dan verder in deze flyers:
Licht op armoede: doe mee!
Licht op armoede: deel jouw verhaal!

Let op! Voor het organiseren van een workshop lampionnen of een lichtsculptuur maken zijn materialen nodig, daarom moet je je hiervoor vroeg opgeven, namelijk vóór 10 augustus! Voor het volgen van een masterclass sculptuur bouwen moet je je aanmelden voor 4 september, evenals voor een act voor de Ronde van Sint Maarten. Voor alle andere activiteiten gelden minder strakke deadlines.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux