Jeugdfonds Sport & Cultuur springt bij

Door de torenhoge inflatie en de hoge energieprijzen kunnen steeds meer ouders/verzorgers helaas de sport- of cultuurdeelname van hun kinderen niet meer betalen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur wil en kan ervoor zorgen dat kinderen in deze situatie gewoon kunnen blijven meedoen. Wie de contributie of het lesgeld op dit moment niet meer kan betalen, kan onderzoeken of het Jeugdfonds kinderen kan steunen.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt voor kinderen en jongeren de zwemles, de contributie voor de sportvereniging of het lesgeld van de cultuurinstelling en eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument.

Hoe werkt het?

  1. De aanvraag voor een bijdrage wordt gedaan door een intermediair. Dit is bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam die het gezin kent;
  2. De intermediair doet, in overleg met het gezin, een aanvraag;
  3. Binnen 3 weken is bekend of de aanvraag goedgekeurd is;
  4. Na goedkeuring kun het kind zich aanmelden bij de sport- of cultuuraanbieder;
  5. Het Jeugdfonds betaalt de contributie of het lesgeld direct aan de aanbieder. Ouders/verzorgers ontvangen zelf geen geld.

Wist u dat er ook een aanvraag kan worden gedaan voor bijvoorbeeld schoolspullen of een verjaardagsbox? Ga naar samenvoorallekinderen.nl.

Zo vind u een intermediair

Een intermediair is bijvoorbeeld de juf, meester, buurtsportcoach, vrijwilliger Leergeld, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam. Kunt u geen intermediair vinden? Neem dan contact op met het Jeugdfonds bij u in de buurt. Zij kunnen u verder helpen: www.jeugdfondssportencultuur.nl/utrecht

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux