Informatie over het coronavirus in andere talen

Heb jij mensen om je heen die informatie rondom het coronavirus niet goed begrijpen omdat ze geen Nederlands spreken? Gebruik dan de website van het Rode Kruis! Op die site vind je informatie en voorlichtingsfilmpjes over COVID-19 in zes talen. Je kunt ook flyers met voorlichtingsmateriaal in verschillende talen downloaden.

Webpagina met informatie en video’s

Hoe gaan we met het coronavirus om in Nederland? Hoe vraag je een test aan? Heb je daarvoor een burgerservicenummer nodig? Op de speciale webpagina’s van het Rode Kruis vinden anderstaligen alle informatie, video’s en tips rondom het coronavirus bij elkaar. De informatie is beschikbaar in zes talen:

Flyers over het coronavirus

Hoe verklein je het risico op besmetting met het coronavirus? Hoe kun je kwetsbare ouderen helpen? En hoe ga je om met stress in coronatijd? Download flyers en posters met informatie over het coronavirus in verschillende talen.
Naar de flyers

WhatsApp-Hulplijn

De Rode Kruis Hulplijn is er voor iedereen die hulp, advies of een luisterend oor nodig heeft tijdens de coronacrisis. De telefonische hulplijn is te bereiken via 070 – 4455 888 (ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur). Mensen die geen Nederlands spreken kunnen een (voice-)bericht sturen naar de speciale WhatsApp-Hulplijn. Een vrijwilliger belt hen dan terug in hun eigen taal.
Naar de WhatsApp-Hulplijn

Informatie voor ongedocumenteerden

Speciaal voor ongedocumenteerden (mensen zonder BSN-nummer) heeft het Rode Kruis een app ontwikkeld:
https://helpfulinformation.redcross.nl  
Via de app kunnen deze mensen ook meer informatie vinden over Covid en vaccineren. Vragen kunnen ze via Whatsapp naar een speciaal daarvoor bedoeld mobiel nummer sturen.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux