Het leven weer betaalbaar, dat doen we met elkaar

Informatiewebinar 30 januari

Veel Nederlanders gaan gebukt gaan onder de hoge vaste lasten en stijgende uitgaven. Een derde van de huishoudens ontvangt betalingsherinneringen, 21 procent heeft een betalingsregeling getroffen, 10 procent van de huishoudens heeft een voorschot op het salaris gevraagd.
2023 wordt financieel gezien een spannend jaar. In hoeverre hebben mensen baat bij het omvangrijke koopkrachtpakket en het energieplafond? En krijgt iedereen de hulp die ze nodig hebben? Deze vragen staan centraal in het informatiewebinar ‘Het leven weer betaalbaar, dat doen we met elkaar’.

  • Datum:     maandag 30 januari 2023
  • Tijdstip:    van 15.30 uur tot 16.45 uur
  • Locatie:    Zoom

Meld je aan          

De sprekers

Tijdens dit informatiewebinar geven vier sprekers hun visie op het thema. Daarna gaan zij met elkaar in gesprek, onder leiding van Nibud-directeur Arjan Vliegenthart.

Arjan Vliegenthart trapt af en bespreekt welke manieren van besparen mogelijk zijn en hoe inkomen kan worden vergroot. Ook schuwt hij de vraag niet wat er nog meer nodig is van overheid en bedrijfsleven om het leven betaalbaar te krijgen.

Tamara Madern, lector Schuldpreventie en Vroegsignalering en directeur van het Instituut voor Recht van de Hogeschool Utrecht. In haar betoog gaat Tamara in op de vraag hoe we mensen kunnen ondersteunen zodat zij hun financiƫle gedrag duurzaam kunnen veranderen.

Bouke Velzen, wethouder Armoedebeleid en Sociale Zaken van de Gemeente Zoetermeer. Bouke vertelt over hoe Zoetermeer mensen probeert te bereiken die in onzichtbare armoede leven. In Zoetermeer gebeurt dat onder andere via de pilot Vindplaats verborgen schulden die in 2023 wordt uitgerold.

Joke de Kock, manager Schuldhulpverlening van de Gemeente Tilburg. Joke weet als geen ander tegen welke problemen mensen met schulden aanlopen. Zij vertelt vanuit haar jarenlange  ervaring wat er nodig is om mensen weer (snel) toekomstperspectief te geven.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux