Stadsdiner

Het Grote Utrecht Stadsdiner

Kook en eet mee!

Op zaterdag 17 oktober (Wereldarmoededag) nodigen de Utrechtse Armoedecoalitie, Sharing Acts Society (SAS) en Stichting Dialoog de hele stad uit om als één grote familie aan te schuiven voor het Grote Utrecht Stadsdiner. Want samen eten verbindt. Deel je maaltijd en deel je verhaal! Het centrale thema: de verbinding van arm en rijk, en de zoektocht naar een beter leven.

De drie partijen verzorgen het Grote Utrecht Stadsdiner. Dat vindt op allerlei plekken in Utrecht plaats. De bibliotheek op de Neude is de hoofdlocatie, waar ook een live-programma van RTV Utrecht wordt gepresenteerd.

Schuif je aan?

In het kader van het Grote Utrecht Stadsdiner op zaterdag 17 oktober worden Utrechters afkomstig uit verschillende wijken, van alle leeftijden en uiteenlopende culturen uitgenodigd om aan te schuiven en samen een maaltijd te nuttigen. Samen eten verbindt: niet alleen door met elkaar aan tafel te gaan, maar ook door verhalen te delen.

In de bibliotheek op de Neude wordt er voor dit diner groots uitgepakt met een speciaal programma met presentaties, optredens, workshops, muziek en lekkere hapjes. Daarnaast worden er diners op diverse plekken in de stad georganiseerd. En natuurlijk kun je thuis mee-doen door hetzelfde gerecht te maken én het live programma op de televisie te volgen.

Wat schaft de pot?

Speciaal voor het Grote Utrechtse Stadsdiner heeft chefkok Jasper Kaan van De Klub, het eigenzinnige restaurant in Vechtclub XL in Kanaleneiland, een heerlijk eenpansgerecht bedacht. Een makkelijk gerecht, dat iedereen kan maken of je nu een zes-pits fornuis hebt of alleen een kookplaat en twee linkerhanden.

Geef je op en kook mee!

Ken je mensen van jouw organisatie, in jouw buurtcentrum of gewoon een groep mensen in jouw wijk, die graag samen aan het kokkerellen slaan om vervolgens samen aan tafel te gaan? En die voor en/of na het eten hun verhalen over arm en rijk, en hun zoektocht naar een beter leven willen delen? Meld je dan met je locatie aan. Afhankelijk van de grootte van de locatie kunnen er 5 tot 30 mensen meedoen.

Meedoen is niet zo moeilijk: jouw locatie krijgt enkele dagen voorafgaand aan 17 oktober de pakketten met ingrediënten om het gerecht te maken, met het recept. Gratis!

Nadere informatie

Geef je op bij Katja@sharingartssociety.com.
Volg het nieuws verder op stadsdinerutrecht.nl

Meer activiteiten

Het Stadsdiner hoort bij een reeks activiteiten rond Internationale Armoededag en Sint Maarten. Op 6 en 7 november vindt de Ronde van Sint Maarten plaats en op 11 november is er een grote weggeefmarkt.
Klik hier voor meer nieuws daarover.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux