Talkshow Stadsdiner

Het Grote Utrecht Stadsdiner brengt 8000 Utrechters virtueel aan tafel

Tijdens het Grote Utrecht Stadsdiner op 17 oktober zaten 8000 Utrechters als één grote familie met elkaar aan tafel. Verspreid over tal van plekken in de stad, bij mensen thuis en op kleinschalige eetlocaties deelden zij hun maaltijd – virtueel – met elkaar.  De ruim 2000 gratis 4-persoonspakketten met ingrediënten, samengesteld door chef-kok Jasper Kaan van De Klub, werden in de voorafgaande dagen op de locatie van de Voedselbank Leidsche Rijn met vereende krachten samengesteld door een groep enthousiaste vrijwilligers en daarna op distributiepunten in alle wijken afgeleverd. De oproep om te doneren resulteerde in een bedrag van ruim 5300 euro voor de Utrechtse Voedselbanken. 

Maartenspenning voor Stichting Dialoog 

Jan Jaap van Oosterzee

Het Grote Utrecht Stadsdiner markeerde het einde van Stichting Dialoog, een sociaal bewogen Utrechts particulier fonds dat 36 jaar tal van maatschappelijke en culturele projecten heeft ondersteund. Voor de bijdrage aan de verbinding in de stad ontving voorzitter en zoon van de oprichter Jan Jaap van Oosterzee de Maartenspenning van de stad Utrecht uit handen van locoburgemeester Maarten van Ooijen. 

Talkshow live op UStad 

Ronald Giphart en Gabriel Erlach

Het Grote Utrecht Stadsdiner werd georganiseerd in het kader van de Wereldarmoededag. Vanuit de bibliotheek Neude werd door UStad een live talkshow uitgezonden rondom het thema ‘arm en rijk’. 
Presentatoren Ronald Giphart en Gabriel Erlach spraken met een breed scala aan gasten die de kracht van de Utrechtse samenleving laten zien: o.a. wethouder Maarten van Ooijen, volkszanger Herman van Tongerloo, Marijke Honing (McDonalds) en diverse ervaringsdeskundigen zoals Wim Eickholt.

Donatie aan de voedselbanken

Cheques overhandigd aan Jaap van de Meent
Jaap van de Meent, voorzitter Voedselbanken Utrecht

De maaltijdpakketten waren gratis, maar de bestellers konden wel een vrijwillige donatie doen voor de Stichting Voedselbanken Utrecht. Dat leverde een cheque op van 5369,50 euro, die zaterdagavond werd overhandigd aan voorzitter Jaap van de Meent.

Uitzending gemist?

De uitzending van de Talkshow terugkijken kan op UStad.nl:

Op 24 en 25 oktober is het Grote Utrecht Stadsdiner opnieuw te bekijken op de regionale TV:

Zaterdag 24 oktober

RTV Utrecht
11.00 – 12.30 uur
15.00 – 16.30 uur

UStad
13.00 – 14.30 uur
19.00 – 20.30 uur

Zondag 25 oktober

RTV Utrecht
13.00 – 14.30 uur

UStad
11.00 – 12.30 uur
15.00 – 16.30 uur
21.00 – 22.30 uur

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux