Het Grote Utrecht Stadsdiner

2022

Ook dit jaar schuift de hele stad als één grote familie aan voor het Grote Utrecht Stadsdiner. Op maandag 17 oktober zitten Utrechters uit alle wijken, van alle leeftijden en alle culturen met elkaar aan tafel.

Eet je mee?

Tijdens het Grote Utrecht Stadsdiner kun je op verschillende manieren mee eten:

Samen eten op Wereldarmoededag

Alweer voor de derde keer zitten Utrechters als één grote familie met elkaar aan tafel op Wereldarmoededag. Dit jaar doen we dat in een speciale uitvoering, want Utrecht viert 900 jaar stadsrechten! We focussen in deze speciale editie op de historie van negen eeuwen voedselvoorziening. Hoe voedt de stad al die eeuwen zijn inwoners en hoe kunnen we in 2022 gezond eten voor iedereen realiseren?

Het recept 

Chefkok Leon Mazaraic van Grand Hotel Karel V heeft een echte Utrechtse tuinderssoep samengesteld. De ingrediënten zijn geteeld en geoogst bij de Moestuin Maarschalkerweerd. In het pakket, dat je voor 1 euro kunt bestellen, zitten alle ingrediënten en het recept voor 4 personen. De opbrengst gaat naar de actie Geef om je Stad.

Voor Het Grote Utrecht Stadsdiner werken vele partijen samen

Sinds de start in 2020 zijn dat een aantal vaste partners zoals Stichting Sharing Arts Society, de Armoedecoalitie Utrecht, de Bibliotheek Utrecht en RTV Utrecht. Grondlegger in 2020 is de Stichting Dialoog. In 2022 werken we ook samen met het project Uit je Dakloos, de Stichting Eet Mee en het UMC Utrecht.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux