Grote Utrecht Stadsdiner

Net als vorig jaar organiseren we op internationale armoededag, 17 oktober, het Grote Utrecht Stadsdiner. Op deze dag willen we een vuist maken tegen armoede en mensen in armoede een gezicht geven. We nodigen de hele stad uit om als één grote familie aan te schuiven voor het Grote Utrecht Stadsdiner. Want samen eten verbindt. Deel je maaltijd en deel je verhaal!

Op zondag 17 oktober 2021 zitten Utrechters uit alle wijken, van alle leeftijden en alle culturen om 18.00 uur met elkaar aan tafel en delen we een maaltijd & verhalen. We doen dit verspreid over verschillende plekken in de stad. Kijk mee naar ons live programma gepresenteerd vanuit de Bibliotheek aan de Neude.

Het verbinden van arm & rijk vormt daarbij de rode draad. Met dit jaar speciale aandacht voor het overwinnen van drempels op het gebied van leren, levenslang. Die hebben vaak te maken met armoede. Daarom schijnen we dit jaar ons licht op wat of wie kan helpen om deze drempels te overwinnen.

Gezocht: eetgelegenheden

Heb je interesse om mee te doen als locatie waar gegeten wordt? Dan vragen we van jou om de locatie voor het Grote Utrecht Stadsdiner te regelen, de maaltijd te verzorgen en eters uit te nodigen (buurtgenoten, vrijwilligers, enzovoort). Wij zorgen voor de ingrediënten voor het diner.

Wat kost dat?

Mee-eten is gratis, maar je kunt mensen uitnodigen om een donatie te doen via de actie Geef om je Stad.

Meld je aan!

We horen graag zo snel mogelijk of je mee wilt doen. Je kunt je aanmelden bij: info@armoedecoalitie-utrecht.nl.

Graag horen we ook hoeveel pakketten jullie locatie wil hebben. Ieder pakket bevat voldoende ingrediënten voor een maaltijd voor 4 personen. Wil je bij aanmelding vermelden: locatie, adres, naam en contactgegevens van de contactpersoon en hoeveel pakketten je wilt ontvangen? We zouden het heel leuk vinden als je meedoet.

Het Grote Utrecht Stadsdiner komt in 2021 tot stand in samenwerking met de volgende partijen: Sharing Arts Society, de Armoedecoalitie, de Bibliotheek Utrecht, de Universiteit Utrecht (UU) en het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU). Meer informatie: www.stadsdinerutrecht.nl

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux