1920x400px_banner_bericht_5

Gezocht menskracht

Voor Geef armoede een gezicht.

Geef armoede een gezicht’, een van onze projecten heeft dringend versterking nodig. De inzet betreft gemiddeld vier per week, waarbij eenmaal in de maand de wijk of straat wordt ingetrokken. Je ontvangt een vrijwilligersvergoeding van circa 30 euro hiervoor. Voel en ervaar hoe mensen denken over armoede!

Over het project

Wij startten vier jaar geleden met het project ‘Geef armoede een gezicht’. Met als doel: met mensen van allerlei komaf op straat, in de wijk in gesprek gaan over armoede en wat dat met je doet. Verder: het geven en uitdelen van informatie.

“Het is interessant om met mensen in gesprek te gaan of informatie te geven over: Armoede in de stad, ooit van gehoord? Waar denkt u aan bij Armoede? enz. Je hoort schrijnende verhalen van mensen – maar ook veel onvrede over wet-en regelgeving. En teleurstelling dat ‘hard werken zo weinig word beloond en gezien in onze samenleving. Het is leuk om mensen te wijzen op wat nog wel mogelijk is qua regelgeving betreffende armoede/ tekort aan geld. Kortom: armoede is geen schande! Armoede is geen schuldvraag.Armoede is onderdeel van ons leven. Armoede kan ieder van ons overkomen. Armoede is onderdeel van onze stad. Samen zijn we sterk, samen kunnen we krachten bundelen.”

Bemanning

Er wordt nu gewerkt met twee vaste medewerkers.Op andere vrijwilligers kan door opleiding, stage en ziekte niet altijd meer een beroep worden gedaan. Wanneer ‘Geef armoede een gezicht’ de wijk intrekt, wordt er gebruikgemaakt van een goed rijdende bakfiets.

Werkzaamheden en vereisten

Kennis hebben van regelingen en voorzieningen (of ervaring opdoen hierin)
Vriendelijk en beleefd zijn in de gesprekjes
Afspraken nakomen
Helpen met het opzetten van de tafels
Hand en spandiensten

Meer informatie

Bij vragen kun je mailen naar Tilly Prinsen via tillyoba@yahoo.com of Tonio Bozelie via toniobozelie@gmail.com.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux