Elk kind kan

Op maandag 22 maart is het Jeugdfonds Sport & Cultuur gestart met een nieuwe, landelijke campagne: ‘Elk kind kan’. De campagne loopt t/m 23 april. In deze campagne maken ze leerkrachten, IB’ers, gymleerkrachten en andere medewerkers uit het basisonderwijs bewust van de hulp die zij het fonds kunnen bieden zodat Elk Kind Kan. Doel van de campagne is het werven van nieuwe intermediairs en het activeren van bestaande en nieuwe intermediairs tot het doen van aanvragen.

Niet elk kind kan aan voetbal, judo, dans of muziek doen. Voor gemiddeld twee à drie kinderen per klas is hier thuis geen geld voor. Juist nu zijn kwetsbare kinderen waar thuis financiële zorgen, spanningen en stress toenemen, gebaat bij sport en cultuur als uitlaatklep. De campagne maakt duidelijk dat alle kinderen mee kunnen doen met sport en cultuur, ook als er thuis geen geld is. 

Intermediairs

De intermediairs, als ook de basisscholen, zijn via een digitale mailing geïnformeerd over deze campagne. Via de campagnepagina kunnen ze zich aanmelden voor de Welk Kind Kan Scan die helpt signalen te herkennen dat er thuis geldzorgen zijn en zijn verhalen van leerkrachten te lezen over het verschil dat zij maken voor deze kinderen. Met als hoofdboodschap alert te zijn op kwetsbare kinderen in de klas en een aanvraag voor ze te doen.  Ook kunnen ze hun klas aanmelden voor een Meet & Greet met wereldkampioen Ground Moves Nasser el Jackson, professioneel breakdancer Redo óf een van de ambassadeurs van het lokale Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Lees meer.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux