Definitieve huurkorting voor huurder U-pas

Huurverlaging voor U-pashouders

Afgelopen 3 jaar heeft Utrecht een proef gedaan om te kijken of ze korting kon geven aan inwoners die huur betaalden die te hoog voor hen was. De pilot waarbij U-pashouders met een hoge huur tijdelijk korting krijgen was op dat moment uniek in Nederland. Ongeveer 1.100 huurders nemen op dit moment deel aan de regeling. Gemiddeld krijgen zij zo’n € 60 korting per maand. 
Wilt u weten of u in aanmerking komt?

Uit de evaluatie is gebleken dat de proef bijdraagt aan de betaalbaarheid van huurwoningen en huurders door de regeling beter rond kunnen komen. Wethouder Kees Diepeveen (Wonen): “Dat corporaties de regeling nu definitief maken is echt goed nieuws voor een grote groep mensen die hierdoor minder snel financieel klem komt te zitten. Ik ben dan ook blij dat we deze afspraak met de corporaties hebben kunnen maken. Het schept duidelijkheid voor deze groep huurders.”

Met de pilot draagt de gemeente in totaal ruim 3 jaar, van september 2017 tot december 2020, bij aan huurkorting. De corporaties dragen vanaf 2021 de kosten voor de definitieve verlaging van de huren. ,,Zo investeren we samen in de betaalbaarheid van huren voor Utrechters met een laag inkomen”, aldus de gemeente. 

Huurders met een U-pas worden komende maanden gewezen op de aanvraagmogelijkheid voor de huurkorting. Dit gebeurt onder meer door de corporaties, het U-pasbureau en buurtteams.

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux