De overheid en de menselijke maat

Bijeenkomst en podcast

Op 3 maart organiseert Anne-Marijke Podt met D66 Utrecht een bijeenkomst rond het thema ‘De overheid en de menselijke maat’. Ze heeft ook een ‘Podtcast’.

Van de toeslagenaffaire tot de stijging van het aantal daklozen, van de overheid als grootste schuldeiser tot mensen die eindeloos wachten op een verblijfsvergunning. Veel mensen die rekenen op de overheid voor steun worden juist door de overheid verder in de problemen geholpen. Mensen lopen vast in het systeem, worden onderschat en gewantrouwd. Regels of wetten zitten de meest logische oplossing in de weg. Oplossingen werken én niet voor mensen en kosten de maatschappij vaak alleen maar meer.

Op 3 maart zal Gijsbert Vonk (hoogleraar sociale zekerheidsrecht) in de digitale bijeenkomst te gast zijn, samen met professionals en (ervarings)deskundigen, om te kijken hoe dit komt en wat we er aan kunnen doen.

Je kunt je via dit formulier aanmelden en krijgt dan op de dag van de bijeenkomst een Zoom-link zodat je kunt deelnemen. Als je collega’s of cliënten hebt met interesse in het onderwerp dan zijn ze zeker welkom, dus deel deze uitnodiging vooral.

Podtcast Jongeren (z)onder dak

In deze Podtcast gaan Anne-Marijke Podt (gemeenteraadslid D66 Utrecht en kandidaat voor de Tweede Kamer) en Jessica van der Plas in gesprek over dak- en thuisloze jongeren. Over hoe het komt dat er in Nederland zoveel jongeren op straat terecht komen en wat je daaraan zou moeten doen. In deze uitzending komt ook Linda Zengerink aan het woord. Zij is van U2B-heard!, een belangenorganisatie voor en door jongeren in een kwetsbare positie.

Beluister de Podtcast:

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux