Bijeenkomst Kinderarmoede

Samenwerken rondom de school

Op dinsdag 12 oktober organiseren betrokken organisaties in Utrecht, waaronder de Armoedecoalitie, een bijeenkomst over kinderarmoede. Van 15.30 – 17.30 uur, digitaal. Voor ouders, leerkrachten en schoolleiders van Primair en Voortgezet Onderwijs en andere betrokkenen.

Denk en praat mee, over:

  • Aandacht voor armoede op school. Waar loop je in de praktijk tegenaan, hoe kunnen ouders en scholen elkaar helpen? Wat is nodig en kan een ‘kwaliteitskaart’ de school helpen hierbij?
  • Sociale voorzieningen voor kinderen in armoede. Welke wensen heb jij en welke voorzieningen gebruik je wel en niet. Is er behoefte aan een goed overzicht (sociale kaart) en wat moet daar op staan?
  • Fondsen en regelingen: Welke fondsen en regelingen zijn er, wat kunnen ze voor je doen en hoe kun je er terecht?
  • Het verbinden van ouders/verzorgers met school en wijk. Wat heb je nodig om veilig met elkaar in gesprek te kunnen gaan?
  • Hulp bij het contact maken met elkaar en kijken wat nodig is voor het kind. Wie zou deze rol kunnen pakken en hoe zou het moeten werken? Wat vind jij belangrijk hierbij?

We doen dit in kleine groepen van circa 8 mensen. We maken – indien mogelijk – aparte groepen voor Primair Onderwijs en voor Voortgezet Onderwijs, zodat je maximaal van elkaar kunt leren.

Laat je inspireren en pak je kans om met ouders en collega’s concreet te kijken hoe je het voor kinderen nog beter mogelijk kan maken om mee te doen en zich te ontwikkelen.

Aanmelden/contact

Werk je in Utrecht, ben je vrijwilliger of ervaringsdeskundig en wil je het verschil maken voor kinderen in armoede?
Klik hier om je aan te melden.

Wil je vanuit een rustige plek met pc meedoen? Laat het weten bij je aanmelding. We hebben een aantal plekken in de wijk hiervoor gereserveerd.

En vraag ouders/verzorgers om mee te doen! Zij weten het best wat nodig is!

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux