Esther Tahaparij 

Ontmoet onze nieuwe vrijwilligerscoördinator

Onze 14 vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor de Armoedecoalitie Utrecht. Ze organiseren activiteiten en helpen het thema armoede op de kaart te zetten. Hierin worden ze ondersteund door een vrijwilligerscoördinator. Vanaf nu wordt deze taak met veel enthousiasme uitgevoerd door Esther Tahaparij. In dit artikel leer je haar beter kennen. 

Wat ga je doen in jouw functie? 

Ik ondersteun de vrijwilligers van de Armoedecoalitie in verschillende projecten. Ik denk met ze mee en help ze mee. Ik zal mensen met elkaar verbinden, allerlei zaken regelen en coördineren. Verder ben ik een echte netwerker en die kwaliteit hoop ik ook in te zetten voor de Armoedecoalitie. 

Wat wil je komend half jaar graag aanpakken? 

Ik hoop de ervaringsdeskundigheid van onze vrijwilligers vaker in te kunnen zetten. Onze ervaringsdeskundige vrijwilligers kunnen een belangrijke rol spelen in het ontwikkelen van nieuw beleid. Niet alleen door hun verhaal te vertellen, maar juist ook door mee te denken en betrokken te zijn bij besluitvorming.  

Waarom werk je graag met vrijwilligers? 

Vrijwilligers zetten zich vanuit hun hart in voor een doel. In dit geval is dat armoede, een thema waar ik zelf ook veel mee heb. Ze willen iets betekenen voor onze maatschappij en daar hun tijd en aandacht aan geven. Die drijfveer maakt het werk heel bijzonder voor mij. 

En waarom heb je gekozen voor de Armoedecoalitie? 

De thema’s armoede en sociale verschillen gaan mij aan het hart. Ik zet me daar ook privé voor in. Bijvoorbeeld in het dorp waar ik woon. Daar is behoefte aan een nieuwe horecagelegenheid. Ze willen er graag iets ‘hips’ van maken. Dan denk ik: prima, maar zet alsjeblieft ook gewoon een kan koffie neer, zodat je niet € 3,60 hoeft neer te tellen voor een kop latte macchiato met havermelk. 

Wil je nog iets vertellen over jezelf?

Zeker! Ik woon in een dorpje in de Betuwe. De stad heb ik 10 jaar geleden geruild voor deze oase van rust. Tenminste, buiten is het rustig, want binnen heb ik 4 kinderen :-). Verder hou ik van tuinieren en ben ik veel op en in het water te vinden. Ook in de winter neem ik elke week een frisse duik, heerlijk!

Ontwerp en webdevelopment door BuroBureaux